Friday, July 31, 2009

Tudung Ariani Twist

Entry ni khas untuk kak ain kalau dia baca la...ni lah tudung ariani twist yang saya cakap tu...
gambar 1st ni kalau kita tak tarik belakang dia jadik camtu...
gambar 2nd bila tarik kebelakang dia dah terbentuk kat depan tu mcm scallop;-)
okay abis dah pasal ariani...talk to u later...bye

Thursday, July 30, 2009

Mari ber Ariani

Tajuk dia macam hape je kan...hehehe...ni nak cite pasal tudung sebenarnya...sebelum ni memang selalu dengar pasal tudung Ariani ni...teringin sangat la nak pegi membuat lawatan sambil membeli kat kedai tu...tapi hubby i ni memang tak bape suka nak bwk wifey dia gi kat Jalan Masjid India tu especially time weekend kan...pepaham la keadaan kat situ memang la sesak..dengan susah nak parkingnye kan...tapi ada one day tu we all gi tgk wayang kat CapSquare cite Transformers(sape tau CapSquare angkat tangan...hehehe)..pas je abis tgk ajak la hubby gi Jakel sbb nak beli kain untuk baju raya...so dah alang2 sampai situ ape lagi kan...tak melepaskan peluang la...memula plan nak amik sehelai je...tapi bila dah masuk dalam tu memang boleh meroyannn la...cantik-cantik semua...cara diorg susun tudung2 tu memang memikat pelanggan la...so i nasihatkan sesape yang memang takde niat nak beli jangan la masuk sbb bila masuk mesti beli punya (kalau yang jenis mcm i la...tak tahan godaan...)tapi kalau kuat iman boleh la masuk...lama betul dok bertapa dalam tu...hubby dok kat luar muka bengang jek...hehehe...nasib la kan...sekali sekala...so dapat la 2 helai...oppsss..bukan dapat...beli ye...i memang suka la...walaupun i dah ada banyak yang jenis murah tu tapi memang i suka sgt Ariani punya tudung...ada je alasan kalau bab2 nak buang duit ni kan...tu lah orang pompuan...
nak dipendekkan cite, baru2 ni i ada pegi lagi...sorang-sorang pulak tu...masa tu amik cuti..siap pegi naik lrt tau...gigihkan...bila dah hubby takde sekali ala2 mcm lembu lepas kandang la...amikk ko sampai 4 helai i beli...pastu 2 helai lagi beli untuk my mom and my mother in law...tgh sale...ape salahnye kan...so hari ni i pakai salah satu dr tudung i beli tu...
1st time post gambar muka sendiri kat blog sendiri...malu la...hahaha...poyo betul...oklah..talk to u later...bye

p/s: kak ain, nnt saya pakai yg twist tu saya paste muka kat sini ek..kalau tak cun pun ckp je cun ye;-)

Test Suara

Hi u all...dah bape hari tak dapat nak update blog...dah ada ciri-ciri nak bersawang kan...hahaha...busy la wat tender...alhamdulillah tender dah siap dihantar tadi...lega rasanya...u all doakan la untuk office i ye...aminnn...

oklah..tak mo la cite pasal tender ni...u all tgk la video adief ni...sekarang ni adief memang suka sangat test suara camtu...sometimes takde orang layan dia pun tetiba dia jerit camtu cakap sorang-sorang...sejak dari lahir kan adief he has been a very good boy...senang sangat nak jaga dia...lately dia bangun sekali je...tu pun i yang angkat dia bagi breastfeed lepas i sahur(maklum la skang i sibuk marathon puasa) so that dia takde la nangis time i tengah solat ke or nak sambung tido....pastu sampai la pukul 7 lebih baru dia menggeliat sikit...mommy sayangggg sgt dekat adief...bila malam pulak before tido dia akan jerit-jerit and ketawa...dengan kipas pun jadik la...heheh...then bila dia dah penat tu dia eh eh skit...i pun bagi bfeed terus dia tido...senang kan??agak-agak boleh tambah lagi sorang ni....hahahahahhaha...tersedak hubby i...but i think not now la...skang tengah operasi nak lose weight;-)
oklah...talk to u later...bye

Monday, July 27, 2009

Agak busy

Hari ni agak busy skit sebab kena buat tender...pagi tadi bos baru bagi..dateline 30/7/09 pulak tu..kalau tetiba je buntu tu i update blog ye...banyak nak sembang2 dalam ni dengan u all...talk to u later..bye

Wednesday, July 22, 2009

Clip video sofea and adief

Dear all, ni ada clip video adief dgn sofea...adief tu record masa dalam kereta nak pegi wedding hubby's cousin...sekarang memang adief suka sgt berborak...kita cakap je dgn dia sure dia terus respon...seronok sangat...memang hilang la penat lelah kita satu hari tu...

video sofea pulak record masa pegi kat AEON au2...dia memang suka betul main benda alah tu...kalau nampak tempat yang ada slide lagi la dia suka...ada la a few times bagi dia main kat theme park dalam jusco tu...ok jugak diorg wat camtu..daddy boleh tunggu sofea and mommy window shopping sambil tolak adief dalam stroller...hehehe..bijak bijak..oklah..enjoyyyy...talk to u later...bye

Tuesday, July 21, 2009

Puasa ganti

photo credit to : norlirazali.com
Hi all...kalau u all nak tau, skang ni i memang tengah gigih mengganti puasa tau...last Ramadhan memang bulan yang paling mencabar sebab i baru je 2 or 3 mths pregnant...mabuk memang toksah kata la...sampai kurus2 la badan i ni...masa pregnant kan sofea pun memang mabuk teruk jugak...memang tak larat la...so nak dijadikan cerita i telah kantoi puasa sebanyak 28 hari tau...cuma dapat puasa 2 hari je...tu pun elok je dpt puasa terus admitted...maknenye 2 kali la i kena dok kat APSH tu masa bulan puasa...masa tu kesian sangat dekat hubby...penat2 pun dtg visit i bawak sofea...i love u yang;-) tetiba je kan...hehehe...oklah insyaAllah kalau habis hari ni tinggal lagi 17 hari...i dah kira2 at least seminggu kena puasa 4 hari dgn syarat itu cik P tak datang la...kalau tidak terpaksa la bayar fidyah..huhu...doakan i berjaya ganti puasa ye...kepada yang gigih tgh mengganti tu selamat berpuasa:-) talk to u later..bye

Monday, July 20, 2009

Update on Adief

Hari ni genap la umur buah hati pengarang jantung i yg no 2..his fullname is Adief Shafiy...sekarang ni adief dah pandai:
- senyum, tersengih, ketawa
- respon kalau kita borak2 dgn dia
- tangan dah boleh genggam kuat tapi still tak pandai kontrol lagi
- dah pandai sepak2 toy yang tergantung2


Adief - 1st day
Tak sabar nak tunggu adief besar..nanti adief boleh main dgn kakak thofea ye...sekarang ni adief minum BM dan FM...before one month memang banya bagi BM je tapi sebabkan berat adief tak memuaskan, his PAED advice to top up more FM...so last timbang berat masa umur adief 2bln setengah 5.5kg...alhamdulillah...PAED pun dah berpuas hati dengan berat adief sekarang...kalau tak dulu kudut je anak mommy n daddy ni..sekarang boleh tahan gak la montel macam kakak sofea...
Dear Adief, mommy harap adief akan menjadi anak yang soleh, bertanggungjawab, bijak dan berjaya di dunia dan di akhirat...aminnn...mommy n daddy love you!
okaylah...stop dulu...talk to u later...bye
Adief - 3 months old

Update on sofea

Entry kali ni nak cite sikit update on my 1st buah hati pengarang jantung...her fullname is Adriana Sofea...we call her sofea..dia pulak bahasakan diri dia thofea...hehehe...umur sofea sekarang ni 2thn 5bln..dah besa dah dia...kalau ikutkan dah byk sgt yg dia pandai buat...
dari segi fizikal progress, dia dah boleh memanjat, berlari, melompat and so on...kalau bawak dia pegi playground memang dia happy sgt la sebab boleh buat semua aktiviti...tak padan dgn girl...
kalau dari segi vocab pun byk sgt progress...memang dah macam org besa cakap la..antaranya:
- one, two, three till ten
- kenal certain huruf..byk yg dia kenal dari yg dia tak kenal...
- suka menyanyi lagu2 yang dia dgr dr cite barney, mickey mouse clubhouse, playhouse channel
- sometimes dgr dia cakap sorang2 ajuk balik dialog dr cerita2 yg dia tgk
- thank you, i'm sorry, are u okay, what u doing...
- kenal shapes : triangle, circle, square, star, rectangle(ni yg paling latest)
- kenal colors : kuning, biru, merah, hijau, purple, orange, pink (separuh malay, separuh english..hehehe)
banyak lagi la..kalau nak list kan satu2 memang tak ingat sangat la..insyaAllah next year nak masukkan dia playschool so that dia boleh bersosial and belajar lagi..

dear sofea, mommy harap sofea akan menjadi anak yang solehah, baik dan bijak ye...semoga berjaya di dunia dan di akhirat...aminn..mommy n daddy sayang sgt sofea...muahhh..
ok lah..talk to u later...bye

Friday, July 17, 2009

Intro entry

This is my 1st entry..saje je nak start my own blog so boleh la mengisi masa lapang sambil share stories with you and make new friends..jgn berhabuk lama sangat sudah...wait for my next entry ok...talk to u later...bye