Friday, August 28, 2009

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan ke-52

Merdeka!!Merdeka!!Merdeka!!

Salam u all...disini i ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan selamat menyambut Hari Kemerdekaan ke-52...sape tau ape tema tahun ni??mesti u all dah tau kan...pada yg terlupa atau tak ingat tu, tema tahun ini ialah "Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan"

Mari la kita sama-sama berdoa semoga negara kita yang tercinta ni sentiasa aman dan damai...marilah kita bersatu padu tak kira agama dan bangsa demi kesejahteraan bersama...tak mo la gaduh-gaduh ok...lagi satu harapan saya supaya wabak H1N1 ni dapat ditangani secepat mungkin...selagi H1N1 ni masih lagi berleluasa, selagi tu rasa kurang selamat sikit..aminnnn..

last but not least Happy Holiday gals n guys out there...talk to u later...bye

Wednesday, August 26, 2009

BEAUTIFUL BABY SEARCH CONTEST "Looking for Beautiful Prince and Princess"

Salam u all...hari tu i ada baca blog errynn...errynn memang rajin sangat masuk contest...dalam banyak-banyak contest tu i bebetul tertarik dengan contest BEAUTIFUL BABY SEARCH CONTEST "Looking for Beautiful Prince and Princess"...yg organize contest ni ialah mommy_zara...mommy_zara, u have such a beautiful angel;-) hehehe..sempat lagi kasik ucapan..
contest ni terbuka kepada newborn babies till 3 years old toddlers...just post ur kid's photo..if u don't have kid, u can post ur niece's/nephew's/brother's/sister's photos..maknenye bukan la untuk orang yang ada anak je...contest bermula dari 11 Ogos 2009 sehingga 31 Ogos 2009...kalau u all nak join, click je dekat link atas tu ye...i really interested nak join this contest sebab banyak sangat ambik gambar sofea...so why not mencuba nasib kan...kalah menang i tak kisah...at least i boleh tambah kenalan...betul tak???betul betul betul...hehehe...okaylah u all...dalam banyak-banyak gambar dalam memory card camera i ni, i chose this photo of sofea...aksi spontan sofea yang nampak ayu dengan cheongsamnye.. Nama: Adriana Sofea
Umur: 2 tahun 6 bulan
Gambar kat atas tu diambil masa sofea berumur 1 tahun 6 bulan kat rumah tengah bersantai bersama keluarga...baju cheongsam tu beli kat tesco..murah jek...

Gambar sofea dengan mommy pulak ambik kat taman klcc...happy sangat bawak anak jalan-jalan bila tengok diorang enjoy...

--------------------------------------------------------------------------------------

yang bawah ni pulak i nak post gambar adief pulak...kalau puan penganjur izinkan la ye...kalau tak qualify pun it's ok for me..saje je nak post baru adil dan saksama kan...hehehe..
Nama: Adief Shafiy
Umur: 4 bulan
Gambar kat atas tu diambil masa adief berumur 3 bulan masa tengah bersantai dengan mommy, daddy n kakak sofea
Gambar adief dengan daddy tu diambil dekat hyatt kuantan...percutian pertama lepas kelahiran adief...suka sangat gambar tu sebab nampak sincere...

Okaylah...i rasa tu je kot...semua syarat-syarat penyertaan i dah ikut...kalau ada rezeki, alhamdulillah...anyway, thanks to puan penganjur mommy_zara sebab buat contest ni...dapat la i update blog;-) last but not least, salam perkenalan ye...talk to u later...bye

Monday, August 24, 2009

Buah hati pengarang jantung

Hi u all...camne dah 3 hari menjalani ibadah puasa?bila tengok blog kengkawan banyak yang cerita pasal menu sahur dan berbuka puasa...tengok gambar-gambar makanan tu memang merembes la asid dalam perut...tapi bukan nak kata ape la kan...biasanya time puasa memang suka sangat tengok gambar makanan...makruh tak u all??i pun nak cerita la sikit ape menu untuk buka selama dua hari berpuasa...hari pertama berpuasa tu i buka kat rumah my parents kat gombak...mama request nak buat potluck..yelah mesti mama dah tak larat nak masak banyak-banyak...so memasing bawak la masakan memasing...i buat ayam masak kicap...seronok la buka puasa beramai-ramai..memang meriah la..kecoh pun iye jugak..memasing kalut nak ambik lauk kan...adief pulak elok je azan maghrib, dia merengek-rengek pulak...mommy sempat makan kurma je dah kena buat kan susu adief...tapi dia tak mau pulak minum...bila dukung senyum je mat kool tu...bila letak dia ngeh ngeh ngeh...amboiii...adief dah pandai nak attention sekarang ye...so mlm tu hubby buat terawih kat surau situ...bertolak balik dari rumah mama pukul 12 malam...tunggu sampai cerekarama abisss...then singgah kfc drive-thru sbb teringin nak makan shrimp stix tu...sekali tu takde...budak kfc tu cakap sampai pukul 12 mlm je...masa beli tu pukul 12.30am...tak sempat la merasa...abis cerita pasal buka hari sabtu...hari ahad pulak i masak...tu pun start masak pukul 6 lebih sbb ada hal sikit sebelum tu..beli ikan gerut nak buat masak 3 rasa...then goreng kobis dengan ayam...letak maggi secukup rasa...memang sedap la...tak payah nak bubuh bawang, garam...pecah rahsiakan...hehehe...tapi i tak kisah...gambar-gambar makanan memang tak ambik sebab tak dan la terus dah azan...nak goreng telur dadar pun tak sempat...nasib baik hubby jenis tak kisah...ni ada gambar with my buah hati pengarang jantung...

Thursday, August 20, 2009

Adief : 4 months old

Hari ni genap umur adief 4 bulan..kejap je masa berlalu...dari tengok adief kudut masa kuar dari perut mommy sampai la pipi dia dah tembam...rasanya tak banyak sangat progress dia dari yang i dah update sebelum ni..cuma sekarang dah ada tanda-tanda nak pusing tapi belum sampai meniarap lagi...hobi adief suka main air liur...memang air liur dia dah banyak...pastu adief suka tersenyum..memang pemurah dengan senyuman mat kool ni...kadang-kadang tengah nangis nak susu, bila nampak kita senyum dengan dia, boleh pulak dia berhenti nangis kejap senyum kat kita...pastu sambung nangis balik...hehehe..gerammm...kalau tuka diaper dia tengah malam pun dia boleh tersenyum...harap-harapnye sampai kebesar la pemurah dengan senyuman...baru la maniss je orang tengok kan...hehehe...
my dear adief, mommy + daddy + kakak thofea love u so muchhhh...muah muah muah..

Salam Ramadhan

pic credit to google
Yahooooo!!!!

Ingat tak entry ni: Puasa Ganti?finally berjaya jugak i abis kan puasa ganti...memang rasa relief sangat sebab sebelum ni risau jugak kalau tak habiss kan..i rasa ada jugak hikmahnye kena ganti banyak-banyak ni lepas dalam pantang...dapat jugak i control makan..kalau time sofea tu memang lepas pantang i makan tak hengat dunia...bila time nak diet je mesti bagi excuse kat diri sendiri nanti nanti la...lama-lama berat pun naik mendadak...time adief ni takde la turun sangat berat...sikit je turun cuma yang penting tak naik mendadak..pastu rasa sihat je bila puasa ni...so untuk celebrate sempena abis ganti puasa, sampai-sampai office je terus gi minum teh ais dekat kedai mamak bawah office ni...lama tu tak dapat minum teh ais mamak ni...sedap tau u all...kalau tak percaya datang la kedai mamak Hafiz Corner kat avenue ampang...siap promote tu...huhuhu...

tahun ni memang i rasa tak sabar sangat nak sambut Ramadhan..tak tau la sebab ape...maybe i tak dapat menjalani puasa masa last Ramadhan...yelah masa tu memang teruk sangat morning sickness...sian tengok hubby masa tu..dia pun macam tak terurus je masa tu..bangun sahur pun sendiri...takpe ye yang, tahun ni kita bangun sahur sama-sama...

dah alang-alang buat entry pasal puasa ni, i nak ambil kesempatan untuk mengucapkan selamat menjalani ibadah puasa di bulan Ramadhan...semoga segala ibadah kita diterima Allah SWT...aminnn

okay guys...talk to u later...bye

Wednesday, August 19, 2009

Parking - RM50!!!

Jangan terkejut u all..parking sampai RM50 tu...agak-agak u all kat mane parking yang mahal sampai camtu sekali..okaylah, actually entry ni sambungan dari entry Anniversary Celebration ..kan i ada mention ada cite yang kurang menarik untuk didengar...cite dia camni..biasanya kalau masuk mane-mane shopping mall, hubby akan pass parking ticket to me...i jadik tukang simpan tiket...sekali lepas je dah abiss beronggeng dengan hubby tercinta, i pun nak keluarkan tiket nak bayar kat autopay machine...sekali godek-godek poket beg tu takde..puas la selongkar segala barang tapi takde jugak..masa tu memang dah rasa mesti hilang punya la..agaknya tercicir masa dok keluar masuk my hp sbb nak silent kan masa tengok movie..last-last pegi la kaunter bayar tiket...cakap kat staff situ tiket hilang..dia pun cakap la kena bayar denda RM50...huhuhu...biasanya memang selalu baca kat tiket tu Fine RM50 If you lost the parking ticket...tapi tak sangka la nak jadik benda tu dekat we all...nak tak nak terpaksa la bayar..tapi kan u all, bukan boleh bayar camtu je..kena isi borang dulu..pastu ada security guard escort we all sampai kereta..dah la masa carik kereta tu tetiba hubby bawak jalan salah...agaknye sibuk fikir pasal kena bayar parking mahal...hehehhee...agaknye mesti security guard tu was-was dengan kitorang..sekali bila dah jumpa kereta terus we all buat muka "kitorang bukan pencopet kereta laaaa"..hehehe..tulah..pengajaran..pasni kena letak parking ticket kat poket beg yg khas untuk ticket je...tapi yang kelakar tu, i noticed that hubby tak pass kat i parking ticket gi jusco wangsa maju hari tu...fobia la tu....hahahahhaa...ala yang, baru sekali je tau hilang..jangan la takut:-D

actually bukan la parking sampai RM50..salah i la gi hilangkan tiket sape suruh...okaylah u all...talk to u later...bye

Monday, August 17, 2009

Anniversary celebration

Hi all...actually ni entry tertunggak...tapi nak jugak masukkan dalam blog ni...last monday hubby n me ambik cuti utk celebrate our 4th anniversary berdua-duaan..pagi-pagi lepas antar sofea and adief dekat rumah in law, terus pegi JPN untuk ambik adief punya mykid...lama dah siap tapi baru sempat ambik...memula plan nak bukak akaun tabung haji untuk adief...tapi bila tengok ramai betul orang dalam tabung haji tu terus tak jadik..lepas dah habis segala urusan, terus la hubby bawak pegi midvalley..tempat yang jarang pegi during weekend sebab sentiasa penuh...bila dah sampai tu naik kat GCS...beli tiket wayang...both of us meman suka tengok wayang...tapi sejak ada anak memang dah jarang la tengok..cuma movie yang betul-betul rasa nak tengok baru la pegi...tu pun kalau ada orang baik hati yang nak look after our kids...biasanya tokma dgn makngah la yang baik hati..we all tengok cerita The Proposal n GI Joe..both stories i suka...lepas dah tengok movie tu terus pegi late lunch kat San Francisco Steakhouse... memang hubby wat reservation untuk both of us je makan kat situ....orang lain tak boleh masuk..romantik tak???hahahaha...just kidding...kebetulan memang kosong kat situ...kitorg je customer...tak ingat la nama menu we all order tu..tapi dua-dua grill combo set...sedap jugak...nyum nyum...lepas dah lunch tu jalan-jalan la carik hadiah masing-masing...hubby n me sejak kawin memang pilih hadiah sendiri...takde surprise surprise punya kecuali last year hubby bagi HP Nokia E71 untuk i...tahun ni tak boleh nak beli yang mahal-mahal sebab nanti ada hadiah yang lagi besar untuk our family yang memerlukan duit;-) so i belikan hubby hadiah toy Transformers : Devastator...hubby memang suka sangat...boleh tambah his toy collection..nanti adief boleh share dengan daddy ye...hehhehee..i pulak mintak jam sebab jam sekarang ni asyik nak tercabut je and i think it's about time to have new watch...hehehe..
Both of us memang happy dapat spent our quality time together..bukan selalu dapat buat camtu...tapikan ada cerita yang tak seronok didengar terjadi...nanti continue kat entry lain ok..tak syok pulak nak cite dalam entry yg happy ni...oklah ye..talk to u later...bye

Thursday, August 13, 2009

I wish....


I could stay at home
I could take care of my kids
I could kiss and hug them whenever I want
I could play with them
I could be around when they sick or cranky

I just wish I could be there for them every single minutes ::sigh::

p/s: bila la agaknye ek

Tuesday, August 11, 2009

Mari beraerobik bersama sofea

Sofea memang suka sangat menari..I don't know she inherited it from whom...hahahhaha...tak ngaku tu...yang paling best I tengok dia menari ikut lagu Imagination Movers..hari tu try nak record video tapi dapat sikit je sebab lagu tu dah abiss..dia memang ikut exactly ape yang orang tu buat...jump up, get down, stand up, turn around turn around...heheheh...enjoy betul tengok...


Pastu ada sekali tu dia ajak I masuk bilik...then dia cakap mommy hop..I pun lompat la sekali...rupanya dia suruh I ikut dia hop dari dapur sampai masuk bilik..kalau hari-hari camni memang boleh kurus...tak penat dia..I yang follow kat belakang tu dah tercungap-cungap..memang tak larat u all...yang pelik tu dia maintain je montel walaupun aktif...oklah u all..enjoy the video ye..kalau u all nak joget pun boleh gak;-) talk to u later...bye

p/s: cuba play both videos tu serentak..nampak tak sofea menari ikut rhythm..hehehe

Checkup Adief - 14 weeks

Last saturday bawak adief pegi amik jab...alamak lupa la jab ape..kena tengok buku dia baru ingat...sejak dah ada anak ni memang cepat betul lupa...tak tau la sebab banyak urat putus (excuse yang selalu bagi kat hubby) or sebab umur dah makin meningkat...hehehe...berat adief dah 6.5kg...his peds memang berpuas hati la...FYI i tak bagi fully breastfeed kat adief..ada campur formula milk...i bagi susu S26Gold..sofea dulu pun i bagi susu tu...walaupun tak bagi fully, i still lagi pump kat office and bagi direct bila balik rumah...

Cerita pasal adief ni nak update sikit progress development dia...adief dah boleh nak capai and grip ape yang dia nak...dah boleh kontrol tangan dia...suka buat gurgle....neck pun dah kuat tapi belum ada tanda-tanda nak turn over...hari tu we all dah cuba masukkan dia dlm bumbo seat...sedompok je tengok dia dalam tu..cute...hehehe..tapi kepala dia dok angguk-angguk, geleng-geleng...so duduk kat kejap je la...overall adief memang good boy sangat...banyak kali dah puji anak sendiri ni..tapi bukan i je cakap camtu..my mother in law pun cakap adief good boy...bayangkan la we all bawak dia pegi wedding, dia senyap je dalam stroller tengok mommy and daddy makan...pastu kalau weekend, lepas mandikan adief biasanya i letak dia atas katil...pastu bila intai balik tengok dah tido anak bujang tu...then ada la dengar dia buat bising, bila gi jenguk tengok dia tido balik...heaven kan...sampai i buat statement berani mati kat my hubby..i cakap kalau dapat anak macam adief, anak 10 orang pun boleh...hahahhaa...pastu hubby sambung, kereta kita muat 7 orang je...hahahahahahah...okaylah...i think tu je la for now...talk to u later...bye

p/s: tetiba rindu pulak kat sofea n adief...

Thursday, August 6, 2009

Happy 4th Anniversary

To my dearest hubby,
It has been 4 wonderful years living with you
Every morning when I watch you sleeping beside me, I'm so grateful
Every night when you kiss my forehead and say I love you, I'm so thankful
Every time when I look at our little angels, I'm so glad that you're the daddy

You're my strength
You're my shoulder to cry on
You're my clown
You're my shelter
You're my heart
You're my soul
You're my sunshine
and You're my bestfriend

Eventhough sometimes you make me sad and angry
I will always love you forever
I'm not a perfect wife
But I know that you love me so much

For better or for worse
Till death do us part
I love you with every single beat of my heart
Thank You Allah for sending Shuzairizman Shuib to be my other half
I wish for a good health for my beloved husband and kids

Happy 4th Anniversary yang...semoga jodoh kita berkekalan hingga ke akhir hayat...Aminnn

p/s: hari ni entry jiwang skit;-)

Wednesday, August 5, 2009

Thumb-sucking

Hari ni i nak cite sikit pasal my sofea..pagi tadi check email dapat e-newsletter from babycenter..ada article about thumb-sucking...sofea memang suka sgt sucks her thumb since baby lagi...kalau tengok dekat thumb dia tu memang dah berbekas...i pun tak tau la nak buat camne..takkan nak marah2 sampai nak pukul kan..selalu bila dia start masuk thumb dia dalam mulut, i akan remind dia la suruh cabut...memula dia cabut...nanti x sampai seminit dia masuk balik...dia macam terlupa tau...selalunya sofea suka suck thumb dia masa nak tido and tgk tv...risau jugak kan..ramai jugak family yang tegur pasal sofea ni...i pun tak tau nak jwb ape..bukannya kita sesaje bagi jari dia suruh hisap kan...so bila baca article ni lega la sikit..i paste kan article ni kat sini ye..
credit to babycenter.com
1st article
Why children suck their thumbs
Kids suck their thumbs because it's comforting and calming. Your 2-year-old probably practiced this habit while he was still in the womb and perfected it as an infant. Now he turns to his thumb when he's tired, scared, bored, sick, or trying to adjust to challenges such as starting daycare or preschool for the first time or enduring long car rides. He may also use his thumb to fall asleep at bedtime and to lull himself back to slumber when he wakes up in the middle of the night.

What to do about thumb-sucking
Don't worry too much. Although you may fret that thumb-sucking is hurting your 2-year-old's teeth or jaw, children can safely suck their thumbs until age 3 or 4, according to the American Dental Association. Keep in mind, too, that not all thumb-sucking is equally damaging; experts say it's the intensity of the sucking and the tongue's thrust that deforms teeth and makes braces necessary later. Kids who rest their thumbs passively in their mouths are less likely to have difficulty than children who suck aggressively. So watch your child and analyze his technique. If he sucks vigorously, you may want to begin curbing his habit earlier, say when he turns 3.Let it go. Punishing your 2-year-old or nagging him to get his thumb out of his mouth won't help, because he probably doesn't even realize he's doing it. Techniques such as putting elastic bandages on his thumb will seem like unjust punishment, especially since he indulges in the habit for comfort and security. Plus, as is often the case with 2-year-olds, pressuring him to stop may intensify his desire to do it even more. In any event, kids usually give up thumb-sucking when they've found other ways to calm and comfort themselves. If your child tends to suck his thumb when he's hungry, for instance, within a year or two he'll learn to simply open the fridge and look for something to eat, or ask you for a snack instead.Bait and switch. If you can identify times and places when your 2-year-old is particularly likely to suck his thumb — while watching television, for instance — you might try giving him a substitute, such as a rubber ball to squeeze or finger puppets to play with. If he tends to suck his thumb when he's tired, you might consider letting him doze for longer in the afternoon or moving up his bedtime a bit. Or if he turns to his thumb when he's frustrated, help him put his feelings into words. The key is to notice when and where sucking occurs and to divert his attention by offering an alternative. Together, you and your child can find solutions that will — eventually — help him kick the thumb habit.

2nd article
When should my child stop sucking her thumb?
Even with all I've read about thumb-sucking and pacifiers, I just don't know what I should do. My 8-month-old daughter prefers her thumb, but people say a pacifier is better for her. When should she stop sucking her thumb or the pacifier? Is either one a bad habit?
Expert Answers
Suzanne Dixon, pediatrician
Babies use sucking to calm and settle themselves. Thumb-sucking starts before birth (there are pictures taken of fetuses sucking their thumbs in utero)and can be a very helpful way for babies to cope with tension. There are many advantages to allowing children to suck their thumbs rather than a pacifer: Thumbs are always there, don't fall on the floor, aren't tied to children's clothing by potentially dangerous strings that can get caught on things, and are under the baby's own control.Children usually give up thumb-sucking when they develop other ways to calm down and comfort themselves, usually by age 4 to 5, although many children suck their thumbs at night or occasionally, when stresses become too much, for many years beyond that.It's unlikely that your child will continue sucking her pacifier well into the childhood years when it might threaten proper dental development. During the years your child is likely to be using a pacifier, she only has her baby teeth; permanent dentition generally doesn't appear until around age 6.I wouldn't attempt to "break her" of the habit until she's ready to give it up on her own. You're unlikely to be successful, and it will only lead to unnecessary struggles and frustration for both of you. If you decide to restrict her access to a pacifier, help her find her thumb, or offer her a blanket or a soft toy to comfort herself instead.
so pada u all yang face the same problem like me, care to share ur solution..ni i letak beberapa gambar sofea yang tgh sucked her thumb...talk to u later..bye








Tuesday, August 4, 2009

Tag from puan Nina

Wah...this is the 1st tag i buat dlm blog ni...ada satu tag i owe kak sally..nanti i carik balik entry tag dia tu...

Apakah perasaan anda?
Perasaan i skang adalah tak sabar2 nak tunggu maghrib...maklum lah tgh gigih ganti puasa..ada 10 hari lagi tau u all...doa kan sempat abiss ye...
other than that, i feel so happy with my life now...i'm complete;-)

Saya tak suka...
kalau i kena sinus..rasa macam nak tertanggal hidung bila bersin2...satu keja pun tak boleh buat...rasa nak baring je..lagi satu benda yg kalau boleh i nak elakkan dr terjadi is jgn la my kids kena apa2 penyakit mcm demam ke...memang rasa tak tentu arah je hidup...risau tak tentu pasal...tapi benda2 tu memang tak boleh nak elakkan...semoga Allah lindungi kami dari sebarang penyakit...aminnnn

Impian saya...
buat masa ni ialah nak duduk landed house...rumahnya dah ada cuma nak pindah bila tu yang tak tau lagi...mintak2 hubby baca la ni...hehhee...banyak dah hint i bagi ni...hope he gets the message...

Haiwan yang saya tak suka...
ni kira haiwan yg selalu i jumpa la ek...jawapannya ialah CICAKKKKKK...i tak tau la nape tapi memang tak boleh la dengan cicak ni...yang pelik tu mata i ni walaupun rabun, cicak yang jauh pun i boleh nampak...hubby dah paham sgt dah dgn i..seb baik dpt suami yang tak geli dengan cicak..kalau tak mati la laki bini panjat kerusi bila nampak cicak...hehehe...pernah sekali tu nampak cicak mati(mati tau...jgn tak tau) kat tangga, tengah sarat2 pregnant tu boleh dukung sofea turun tangga dengan laju sekali...hubby pelik tengok sbb selalu macam lori muatan berat je bila jalan...hahahahha...seb baik tak tergolek..

Harapan saya...
semoga Allah lindungi kami sekeluarga dan orang2 mukmin dari ditimpa mala petaka..aminnnn

Jika masa boleh berputar...
emmm...ape yek...nak gi zaman kanak-kanak kot...nak tengok kartun2 mcm cite transformers, voltron dll so that i boleh eksyen gak dengan hubby yang i pun tau cite2 tu..

Hp saya adalah...
Nokia E71...birthday + anniversary present from hubby last year...this year takleh dah kot bagi hadiah 2 in 1 ni...

Saya pernah bercinta sebanyak...
emm...doesn't matter...yang penting i sangat cintakan hubby i...dauppp...hehehe

Saya suka pada...
handbag yang i bagi link dekat my hubby..tapi dia buat tak tau je...huhuhu..

Kawan2 saya ada...
ramai and i sangat sayang diorang...termasuk la u yang tengah baca tag ni

Pernah dikhianati?
pernah ke ek...rasanya tak pernah kot sebab tak leh nak recall...sentiasa think positive;-)

Apa yang anda mahu lakukan kepada orang yang khianati anda?
no komen...ala2 macam artis jwb...hahahaha...

8 orang yg kena tag.
1) syanasaid
2) kak sally
3) jaja my cousin
4) syiera aka cherating
5) zam aka nzh1979
6) atie
7) zety
8) errynn

tak tau la u all dah buat ke belum...kalau tak buat lagi sila la ye...oklah u all...talk to u later...bye

Monday, August 3, 2009

Alam Budiman

::home sweet home::
Hi all, saje la nak cite sikit ape aktiviti our family during last weekend...on saturday tu ada wedding..lepas balik wedding tu memang lepak kat rumah je..prepare for dinner...on sunday pulak hubby cakap dia nak pegi cuci rumah...actually we all ada beli rumah kat Alam Budiman, Shah Alam...dapat kunci masa bulan 6...tapi sebabkan belum ada plan nak duduk, so lambat la pegi basuh rumah...so dalam pukul 10am tu hubby dah bersiap2 dgn senjata2 nya ke shah alam...i pulak stayed at home dgn sofea n adief...1st time la kena tinggal bertiga jek...kena mandikan diorg..biasanya hubby mandikan sofea n i pulak mandikan adief...bila dah kena tinggal ni tetiba rasa macam okay jugakkan jaga sofea n adief by myself...kalau tak asyik pikir negatif je...tak yakin dgn diri sendiri..eh..melalut pulak...sambung balik...dalam pukul 1pm tu janji dgn mama n babah(my parents) dtg amik we all...pastu gi visit mai kat hostel...pas dah makan2 kat situ terus shoot ke alam budiman...tengok hubby tengah gigih sorang sapu kat ground floor...dia cakap kat atas dia dah siap mop...kagum betul dengan hubby...dia memang suka wat keja sorang2...dulu masa nak masuk rumah sekarang we all duduk pun dia cat sendiri...sorang2 jugak...hubby i memang rajinnnn sgttt...kena puji lelebih skit sbb anniversary dah nak dekat...hahahaha...takde lah..ni memang ikhlas from the bottom of my heart...so lepak la kat situ sampai pukul 5...rasanya tak boleh la nak tunggu balik dengan hubby sbb kalau sofea ada memang daddy dia tak boleh buat keja...lagipun kipas takde, adief dah berpeluh2...so adief, sofea and me ikut la mama dgn babah balik gombak...hubby amik bila dia dah abiss cuci...bila tgk rumah tu dah bersih lagi meluap2 rasa nak duduk situ...suka sangat rumah tu...tapi apakan daya..office i kat ampang, hubby pulak kat kl...memang jauh la dr shah alam...tapikan ada gak org keja kl tapi duduk seremban kan...hopefully hubby wil consider la staying there...kalau tak memang kena sewa kan la jwbnye...ni ada a few photos yang sempat diambik..pakai camera hp je..x larat nak angkut camera...okaylah...talk to u later...bye

::sofea yang menyibuk::

::dining hall::

::kitchen::

::adief bersantai tgk kakak thofea loncat sane loncat sini..tunggu la adief dah besar::

::tgk la dia..enjoy betul dapat memanjat-manjat::
::Living hall..tak amik pun gambar kat atas...tak larat nak naik tangga...hehehe::