Thursday, December 31, 2009

Happy New Year 2010!!!

Hi all, just drop by to wish you a Happy New Year 2010!
Hope 2010 will bring more happiness to all of you...see you next year gals...bye

Wednesday, December 23, 2009

Thank you

Thank you every one for your warm wishes on my birthday (yesterday btw)...Tua dah ek...huhu...
anyway special thanks to my dear hubby for this super duper lovely present


*


*


*


*


*


*


*


*


*


*

alhamdulillah:-) muah muah muah for you dear

but the most important thing is i have my hubby, my adorable kids, my parents, my sisters, my brothers and my friends on my special day...and i know they love me so much...and of coz i love them with every single beat of my heart....and i swearrr...eh..ternyanyi pulak...hehehe...oklah dear...talk to u later...bye

Monday, December 21, 2009

Adief : 8 months old

Salam u all...hari ni i nak update pasal my buah hati pengarang jantung Adief Shafiy...semalam genap la adief 8 months...cepatnya adief dah besar...bau baby pun dah nak hilang....bau masyamm macam kakak sofea dah dia...on friday masa cuti Maal Hijrah tu adief macam nak kena selsema...so on saturday tu bawak adief pegi klinik...lega adief tak demam..so bagi dia ubat selsema + batuk sekali....biasa la kalau anak-anak sakit, sure kita tak senang hati kan...oklah, sambung balik cerita pasal his development progress...


mat senyum

adief dah pandai menyusur sekarang...dah boleh gi depan, gi belakang, gi kiri, gi kanan...but sometimes adief masuk gear reverse...hehehe...bontot pun dah boleh angkat sambil goyang-goyang tapi belum merangkak lagi...mulut memang bising sangat...rasanya dah ada 2nd sofea dalam our home...musykil gak camne anak-anak banyak mulut memandangkan my hubby n me agak berat mulut...hehehhee...kalau jumpa orang mesti tanya camne sofea banyak cakap..mommy n daddy senyap je...elok gak kan, so that takde la sunyi rumah...adief dah pandai tunjuk emotion...kalau dia marah memang nampak la dia marah...especially kalau orang ambik barang dari tangan dia...suka main peek-a-boo...pandai pulak tu kalau i nyorok, dia carik...bila kita sergah je mengekek-ngekek dia ketawa...happy betul...malam-malam still bangun minum susu...sofea dulu memang dah tak bangun dah...bila dia terjaga je dia hisap jari..adief tak berapa pandai hisap jari..so tu yg nangis tu mintak susu...bila adief nak tido sampai pagi ni sayang...last saturday perasan ada putih kat gusi dia...bila rasa rupanya dah ada gigi keluar...so for the record, his 1st tooth keluar on 19th Dec 2009...patut la asyik drooling je....for now tu je la latest update on adief....tunggu next month pulak for his new development progress...to my dear adief, mommy love u so much....talk to u later friends...bye

Wednesday, December 9, 2009

Balik Kampung + Jalan Penang

Salam u all...sihat ke?hopefully semua sihat ye...my previous entry ada i suruh teka kan...tapi 2 orang je yang teka...malu la bagi teka-teki tapi takde sape nak teka...hahahhahaha*nyorok bawah meja la*...jawapan yang shana n is bagi tu tak betul la...jawapan sebenar dia sofea naik aeroplane...use ur imagination ye kawan-kawan....i pun tak terfikir yang dia naik aeroplane...sofea sofea...
Hari ni nak story pasal we all balik kampung kat Gurun, Kedah...ni rumah tok sebelah babah...actually we all balik pun bukan time raya haji...raya haji raya kat rumah mama kat gombak...semua ada termasuk la shana....pastu pegi rumah pak anjang dengan lepak rumah shana...tu je lah aktiviti termasuk la aktiviti makan dan makan...cakap pasal makan, berat i dah naik la :-( sambung balik cerita balik kampung...melalut pulaknye..ari tu balik sebab my cousin kawin...bertolak dari kl pukul 9 am hari ahad (29/11/09)...singgah kat restoran jejantas kat sungai buloh for breakfast.....so sampai rumah lang dalam pukul 2.30pm...pengantin pun tak sampai lagi...lepas dah makan n lepak kejap, terus balik rumah tok....seronok la sofea balik kampung...boleh kejar chicken...pastu boleh pulak dia lawan berkokok dengan ayam...elok pulak tu lepas dia berkokok, ayam pulak berkokok...ada la 4, 5 round ayam tu ikut dia...hahahhaha...lawak betul...i dah tergelak-gelak dah...pastu ikut tokbah round satu kawasan rumah tengok ikan kat anak sungai depan rumah tok...hubby pun tak lepas peluang ronda sambil amik gambar...maklum la hubby takde kampung...kampung baru kat kl adalah...hehehhe...dalam pukul 6 lebih tu bertolak la nak bermalam kat penang...saje la hubby bawak anak bini jalan-jalan kan....hubby booked resort office dia dengan harga RM4 semalam...ye kawan-kawan...hanya RM4...murah kan...resort tu betul-betul sebelah Hard Rock Hotel...kalau ikutkan boleh sangat nak jalan gi kat HRC tapi sofea dengan adief nak letak manakan...sampai resort tu memang lambat la sebab dari gurun ke penang jam tak hengat...sampai hotel dalam pukul 9 lebih mlm....adief dengan sofea sempat la tido nyenyak dalam kereta...tapi bila dukong naik resort terus mata memasing terbeliyakkk...lepak-lepak dulu n mandi semua terus pegi batu ferringhi tempat jual barang-barang tepi jalan tu....tujuannye memang nak carik dvd murah...habis jugak la RM100 semata-mata beli dvd...tu pun tak dapat nak pilih-pilih sangat sebab sorang dukong sofea, sorang dukong adief...cepat bayangkannn...dah la panas kan...sian adief n sofea....lepas settle terus gi makan...carik-carik jumpa la Tari cafe...masa i belaja dulu pernah la makan sini...sedap jugak food dia...sesuai la dgn selera i n hubby...lepas makan terus balik...


supposed we plan nak balik on monday...tapi hubby memang booked untuk 2 malam...dia kata saja je sebab murah kan...so takde la nak kena check out tepat-tepat pukul 12 on monday tu..fikir punya fikir, we decided to extend our vacation...dah alang-alang accomodation dah ada kan....call mama cakap we all stay kat penang lagi...pastu dia cakap diorg pun nak datang penang la...so tunggu la diorang sampai dari gurun...so sementara tu sempat la pegi Butterfly Farm...cik kak sofea tu memang suka sangat dalam tu sampai dia cakap thofea taknak balik...puas gak pujuk baru ok...hehehhe...nanti tengok gambar-gambar ye...lepas tu pegi lunch kat area Fort Cornwallis...makan mee sotong...sape pernah makan mee sotong tu??sedap kan...hubby la yang bagitau...walaupun i pernah study selama 4 tahun dekat penang, tapi tak pernah tau pun ada mee sotong....dalam pukul 5 lebih tu mama and the geng pun sampai...lepak-lepak kejap then terus carik apartment untuk diorang...jumpa la Sri Sayang kalau tak silap i...naik kejap tunggu diorg settle apa-apa yang patut, terus bawak diorg pegi tengok our resort....then pegi makan nasi kandar dekat restoran aleef...bila perut dah kenyang baru la pegi batu ferringhi...nak carik dvd lagi...sekali tu semua tutup...agaknye ada raid kot....frust la ejam tak dapat beli dvd...nasib baik la i dah beli banyak hari ahad....lepas shopping seketul dua barang terus la balik tempat masing-masing...
On tuesday, mama and the geng check out awal...pastu diorang terus balik kl...we checked out at 12++ pm....before that sempat la jalan-jalan kat tepi pantai depan resort...takut nak mandi sebab ombak besar jugak....sofea suka main pasir....lepas check out singgah toy museum and had our lunch at kayu nasi kandar...tercapai gak hasrat nak makan kat situ...dalam pukul 3 lebih pm terus balik kl...sampai rumah dalam pukul 8pm...beli pizza for our dinner....balik tu pancit la masing-masing...memang exhausted sangat tapi i enjoy sangat sebab dapat pegi jalan-jalan dengan family...as usual, bila tengok muka sofea enjoy memang priceless la...sampaikan bila dia dah cam jalan nak balik rumah tu dia cakap thofea tak nak balik sambil nangisssss...okaylah...panjang jugak cerita i ni...talk to u later...bye



Monday, December 7, 2009

Cuba Teka..

Salam u all...lamanya tak update blog...banyak cerita nak kongsi tapi i tak bawak memory card la..tak seronok pulak nak cerita takde gambar kan...so petang ni i just nak suruh u all teka-teka la...ada ke orang nak teka ni???hehehe...so siapa yang menjadi orang pertama yang dapat teka dengan betul, i bagi hadiah ye...cuba teka cik kak ni tengah naik apa?


p/s: tengah sakit gigi ni...sakit sampai pening kepala...adoiii la seksanya sakit gigi...