Wednesday, March 24, 2010

Adief : 11 months old

Salam u all...

rasa macam nak kena sinus je bila masuk blog ni...hehehe...hari ni i nak update pasal adief...20hb yang lepas, genap adief 11 bulan...oo my goshhh...next month dah setahun...dah tak baby dah adief...kejapnye masa berlalu....sedih pulak bila tengok cepat betul anak-anak membesar....tapi nak buat camne kan...

progress adief memang dah banyak sangat...dah pandai nak berdiri sambil pegang-pegang kerusi or apa-apa la yang dia boleh capai...then dah berani nak lepas-lepas tangan sebelah...but belum boleh jalan lagi...bab aktif memang tak boleh nak cakap apa la...aktif sangat...badan pun dah susut tak macam sofea sampai sekarang still tak hilang-hilang baby fat dia...hehhee...lagi pandai tunjuk perasaan...suka sangat lentik-lentik kan badan dia kalau marah...garang adief ni...nak pakai kan diaper and baju pun dah susah...kalau nak dengar suara nyaring mommy keluar time nak pakaikan baju dia la....gerammm sangat...

gigi adief dah ada 6 batang...4 atas n 2 bawah...rasanya dah faham sikit-sikit apa orang cakap...suka tepuk tangan....pastu dah pandai gaduh dengan kakak sofea....tapi yang paling i rasa syahdu tengok bila tengok adief bergolek-golek dengan sofea...ala ala macam anak kucing bergurau...adief kalau nampak sofea baring mesti dia sondol kakak dia macam nak manja-manja...memang sejuk sangat hati...hilang semua penat lelah...seriously, it's worth it...sometimes memang ada masa yang rasa exhausted, rasa tak freedom, rasa nak nangis, rasa tak cukup tidur, rasa fedup but bila tengok anak-anak senyum, ketawa, happy, tidur; hilang semua rasa-rasa yang tak best tu....memang anak-anak tu satu anugerah Allah yang paling berharga....i can't explain the feeling...rasanya mommies out there faham la kan...pada yang belum mendapat rezeki lagi, insyaAllah satu hari nanti Allah akan kurniakan rezeki tak ternilai tu...apa yang penting setiap kejadian pasti ada hikmahnya...trust me!!
oklah my dear friends...need to stop now...talk to u later...hopefully soon...hehehe...bye..
p/s: kualiti gambar kurang memuaskan due to pakai hp and adief yang semakin lasak tak boleh duduk diam...

Thursday, March 4, 2010

Adief : 10 months old

my little tigerrrr....arrrr...
Salam semua....wah...memang berhabukk terus blog ni...tak sempat nak update pasal adief..

Masa 20hb Feb tu genap la adief 10 bulan...macam-macam dah budak kecik ni punya progress..sekejap je masa berlalu...in 2 months time, he will turn ONE...dah tak baby la adief...bau baby pun dah hilang...sekarang bau masyammm + bacinnn macam kakak sofea..

Progress adief memang dah banyak compared to last month...adief dah boleh duduk betul..suka nak berdiri...mana-mana tempat yang dia boleh berpaut memang dia suka la especially kerusi makan...then dah boleh lepas tangan sebelah...merangkak pulak memang laju sangat...kalau dengar orang panggil Adief Shafiy mesti dia datang eventhough kita panggil dari bilik lain...tau tau je dah muncul budak busyukkk ni...

In term of emotion pulak, memang dah pandai nak tunjuk kalau dia happy, marah, sedih...kalau dia marah tu memang nampak sangat muka dia tu...macam tigerrrrrrrr...hehehe...jangan garang-garang sangat ye sayanggg...

Then adief dah pandai tepuk tangan...kalau dengar lagu ke mesti goyang-goyang badan dia...dengan cheeky face dia tu...hishh...geram betul...

Berat adief sekarang 8.5kg...i tengok adief macam dah kecut la..tak macam sofea dulu...montel sampai sekarang...maybe sebab adief lagi aktif kot...

Okaylah..i think tu je nak update...talk to u later dear...bye