Thursday, February 11, 2010

Happy 3rd Birthday Adriana Sofea


Salam u all...lamanya i tak update blog...this is my first entry for this month...so for today's entry i just wanna wish Happy 3rd Birthday to my sweet little angel Adriana Sofea...

Cepat betul dah 3 tahun...for the past 3 years, i think sofea is a very easy to take care of...memang tak susah nak jaga dia...nakal-nakal sikit tu biasa la kan...ada la jeritan manja dari mommy dia ni...pukul-pukalan manja pun ada jugak...kalau nak update pasal progress dia memang dah terlampau banyak...i pun susah nak catch up...every day there's always a surprise from her...she always makes me smile and even laugh tak ingat dunia punya...

Sofea suka sangat tengok Playhouse Disney Channel...semua cerita dia nak tengok...sometimes tension jugak sebab asyik dia je yang conquer...but she had learned a lot from there...she can understand simple english conversation...kadang-kadang kelakar jugak bila dengar dia cuba nak ikut character dalam PHD tu cakap sampai we all pun tak faham...faham hujung-hujung je...okay la tu kan...hehhehe..antara words yang dah boleh cakap "Thank you", "You're welcome", "No thanks, I'm not hungry", "what is it guys(boleh pulak dia panggil kitorg guyss...hehhee)", "How are u?I'm fine tq","Watch out mommy", "I want....","Where are you??","I'm here" ,"That's you mommy" and so on...banyak lagi sebenarnya....tapi tak dapat nak recall;-)

She likes painting, colouring books, dancing and even humming lagu-lagu kat radio...padahal lagu dia humming tu first time dia dengar....kalau aktiviti fizikal macam main dekat playground pun dia suka sangat....sofea memang suka memanjat...baru-baru ni sofea ada perangai baru...boleh la kalau nak panggil attention seeker...i perasan kalau adief tersembam ke pastu menangis then i dokong pujuk adief...pastu tak lama lepas tu sofea pun buat-buat tersembam jugak and buat-buat menangis...so i pun kena la buat sama macam i buat dekat adief...normal ke ye??normal la kot kan...maybe sofea nak tengok sama tak layanan untuk adief dengan layanan untuk dia...of coz la sama sayang, busyuk, ashammm mommy ni...

Apa lagi nak update ye...rasa macam dah banyak...i think i stop now....talk to u later...bye

For my precious Adriana Sofea, Happy Birthday to you...be a good daughter...mommy always pray for your happiness and love you always (alamak..sambil type sambil rasa sebak pulak)

p/s: balik ni nak beli choc cake for her...

6 comments:

SyaNa said...

hepi bday thofea :)
nnt kite celebrate kt sungai ye..makngah belanja eskem sbb choc cake mommy da beli

love u so much

mama tisya said...

happy 3rd busday sofea...smoga jd ank yg solehah and jd kaklong yg baik..jgn buli adik ye :-)

bdk2 baya depa ni mmg suka lyn cartton kt playhouse disney channel..tp bgs gk diorang leh ckp something good in english kn

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

Heppi Bestday sofea ;-)

Ezrina - A wife and a mummy of two princess :) said...

Hi Sofea sayang...dah 3 yrs old ye dia... same date bday dgn ayah Qistina & Qaisara ye.

Mummy bagi apa ni sayang? :D
kiss..kiss utk sofea dari auntie erin :)

iswatie "colours of life" said...

happy besday menantu!

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)