Thursday, March 4, 2010

Adief : 10 months old

my little tigerrrr....arrrr...
Salam semua....wah...memang berhabukk terus blog ni...tak sempat nak update pasal adief..

Masa 20hb Feb tu genap la adief 10 bulan...macam-macam dah budak kecik ni punya progress..sekejap je masa berlalu...in 2 months time, he will turn ONE...dah tak baby la adief...bau baby pun dah hilang...sekarang bau masyammm + bacinnn macam kakak sofea..

Progress adief memang dah banyak compared to last month...adief dah boleh duduk betul..suka nak berdiri...mana-mana tempat yang dia boleh berpaut memang dia suka la especially kerusi makan...then dah boleh lepas tangan sebelah...merangkak pulak memang laju sangat...kalau dengar orang panggil Adief Shafiy mesti dia datang eventhough kita panggil dari bilik lain...tau tau je dah muncul budak busyukkk ni...

In term of emotion pulak, memang dah pandai nak tunjuk kalau dia happy, marah, sedih...kalau dia marah tu memang nampak sangat muka dia tu...macam tigerrrrrrrr...hehehe...jangan garang-garang sangat ye sayanggg...

Then adief dah pandai tepuk tangan...kalau dengar lagu ke mesti goyang-goyang badan dia...dengan cheeky face dia tu...hishh...geram betul...

Berat adief sekarang 8.5kg...i tengok adief macam dah kecut la..tak macam sofea dulu...montel sampai sekarang...maybe sebab adief lagi aktif kot...

Okaylah..i think tu je nak update...talk to u later dear...bye

4 comments:

ejam said...

cam muka ejam adief neh..haha..prasan..

PHiRa said...

rupa same takpe...perangai jgn sama...hahahhahahaha..jgn marah no

mama_umar said...

alah adief,lame aunty xmasuk sini tgk2 dah makin encem adief ;p

Ezrina - A wife and a mummy of two princess :) said...

Replies:

kejap je dah nak setahun kan Adief ni.. so cute :)
kiss2 dari auntie erin utk Adief ye :)