Wednesday, March 24, 2010

Adief : 11 months old

Salam u all...

rasa macam nak kena sinus je bila masuk blog ni...hehehe...hari ni i nak update pasal adief...20hb yang lepas, genap adief 11 bulan...oo my goshhh...next month dah setahun...dah tak baby dah adief...kejapnye masa berlalu....sedih pulak bila tengok cepat betul anak-anak membesar....tapi nak buat camne kan...

progress adief memang dah banyak sangat...dah pandai nak berdiri sambil pegang-pegang kerusi or apa-apa la yang dia boleh capai...then dah berani nak lepas-lepas tangan sebelah...but belum boleh jalan lagi...bab aktif memang tak boleh nak cakap apa la...aktif sangat...badan pun dah susut tak macam sofea sampai sekarang still tak hilang-hilang baby fat dia...hehhee...lagi pandai tunjuk perasaan...suka sangat lentik-lentik kan badan dia kalau marah...garang adief ni...nak pakai kan diaper and baju pun dah susah...kalau nak dengar suara nyaring mommy keluar time nak pakaikan baju dia la....gerammm sangat...

gigi adief dah ada 6 batang...4 atas n 2 bawah...rasanya dah faham sikit-sikit apa orang cakap...suka tepuk tangan....pastu dah pandai gaduh dengan kakak sofea....tapi yang paling i rasa syahdu tengok bila tengok adief bergolek-golek dengan sofea...ala ala macam anak kucing bergurau...adief kalau nampak sofea baring mesti dia sondol kakak dia macam nak manja-manja...memang sejuk sangat hati...hilang semua penat lelah...seriously, it's worth it...sometimes memang ada masa yang rasa exhausted, rasa tak freedom, rasa nak nangis, rasa tak cukup tidur, rasa fedup but bila tengok anak-anak senyum, ketawa, happy, tidur; hilang semua rasa-rasa yang tak best tu....memang anak-anak tu satu anugerah Allah yang paling berharga....i can't explain the feeling...rasanya mommies out there faham la kan...pada yang belum mendapat rezeki lagi, insyaAllah satu hari nanti Allah akan kurniakan rezeki tak ternilai tu...apa yang penting setiap kejadian pasti ada hikmahnya...trust me!!
oklah my dear friends...need to stop now...talk to u later...hopefully soon...hehehe...bye..
p/s: kualiti gambar kurang memuaskan due to pakai hp and adief yang semakin lasak tak boleh duduk diam...

5 comments:

SyaNa said...

suke muke chicky adief
kejap jek da nk 1st bday kan

PHiRa said...

nama lain adief --> chicky@cheeky meal

ayien78 said...

kena nyanyi lagu chicky chicky chicky chicken.....

heheheheh...tau2 dah besar dah dak adief ni....

mama_umar said...

aah sis,kdg mmg rase nk jeritt je nk nangis sgt2 bile penat,tp bile tgk dua badek tu gurau2 (wpon maryam br 3m+ die dah pandai ngekek gelak dgn abg die)rase mcm ishk,sonok xtergambar dgn kata2 =)

PHiRa said...

ayien, tulah..kejap je dah besar..dah tak baby...

zety, memang seronok tgk diorg main same2...sejuk hati kan...mesti muka kita sengih sampai telinga...priceless