Thursday, January 21, 2010

Adief : 9 months old

Salam u all....

semalam (20/1) genap umur adief 9 bulan....dah macam-macam dah progress adief...adief dah boleh merangkak...walaupun kadang-kadang nampak macam dia buat kuak kupu-kupu pun ada...laju jugak la...kadang-kadang letak dia kat living room, bila tengok lagi sekali dah masuk bawah meja makan...so memang sentiasa nak kena monitor...sekarang dah start nak duduk sendiri..but still tak proper lagi...menyenget je landing dia tu...hehehe...bab lasak tu memang i tak nafikan la...sebelum ni memang biasa dengar baby boy lagi lasak dari baby girl...but i tak percaya sangat...for me baby sama je...tapi bila dah ada adief ni i rasa memang betul la...yang i notice, adief is very determine baby...kalau dia nak something, he will do anything to get that thing...he will never give up....tak fikir dah jatuh ke tergolek ke...janji dia dapat benda tu...cakap pasal jatuh, adief pecah rekod kakak sofea...sofea dulu 1st time jatuh katil masa umur dia 10 mths...adief pulak 8 mths ++ dah jatuh katil...sekarang memang tak boleh bagi dia tido atas katil...biasanya i akan tido kan dia on our bed 1st and then bila dia dah lena terus angkat masuk baby cot...risau la nak biarkan....then dah boleh berpaut kat badan orang macam nak memanjat...kalau dirikan pun dah boleh berdiri with support la of coz...

kalau bab nak suruh salam ke, babai ke or tepuk tangan belum faham lagi...bab yg ni sofea lagi cepat la...sbb sofea jenis suka ikut...memang nampak la beza perangai sofea n adief ni...bila dah ada anak lebih dari sorang ni memang kita boleh compare la...of coz in a good way...for me, i tak kisah siapa pandai dulu because both of them are my little angels...i love them so much with all my heart...

ada lagi update pasal adief on his skill...yang ni skill yang i tak berapa berkenan...adief is so clingy...pastu suka la nak merengek...emmm...maybe becoz of separation-anxiety phase...harap-harapnye cepat la abis phase ni...tapi time ni je la kita boleh nak dukung-peluk-gomol our kid tanpa perlu berhempas pulas kan...hahahahhahaha....

okaylah...panjang pulak...need to stop now...talk to u later...bye

4 comments:

peah @ peps said...

sangat fun...like your post a lot..bile tgk camni..rasa cam nak tambah lagi baby cepat2...

anyway..salam kenalan....i love your blog..ooh...if u don't mind, ..kite exchange link ya...:)

can't wait for ur next post..

PHiRa said...

thanks peah@peps ;-) jom la exchange link...ur blog with oracle thingy tu amat la usefull...
jgn lupa visit my blog lagi okay..nice knowing u:-D

peah @ peps said...

hi ..hi..dah letak ur link at mine..anyway..u programmer jugak eh..hehe..glad to see one more female programmer around

PHiRa said...

peah, sama la kita...hehehe...next time boleh tukar2 knowledge pulakkan