Monday, January 25, 2010

Potty/Toilet Training - Part 3

Salam u all....how's ur weekend?hopefully semua happy ye..

In this entry i nak cerita sikit perkembangan toilet training sofea...lama i tak update kan...mesti u all ingat i dah lupa kan cita-cita murni i to toilet train sofea sampai dia pandai before her 3rd birthday....of coz la i ingat and masih meneruskan usaha tu...

actually malas nak update kat sini sebab routine tu sama je...lagipun i only managed to train her on weekend...so harapan tu agak tipis la plus masa bulan dec tu banyak berjalan...bila berjalan memang i pakai kan sofea diaper....eh..panjang pulak explaination kan...

sambung terus pasal latest progress...as usual last weekend i tak pakaikan sofea diaper...on saturday tu sofea nak mandi awal because i bought new toothbrush for her...ada gambar princess...so semangat la sofea nak mandi...pukul 9 am dah siap...i pesan kat dia berpuluh kali la kalau nak k*nc*ng and uk uk kat toilet...so asalkan nampak muka sofea, i mentioned the same thing over and over...agaknya sofea pun boring...kali ni ada progress sebab bila i ajak pegi toilet dia dengan rela hati ikut...before this selalu gaduh dengan dia...sure melalak-lalak macam kena dera...pressure jugak...so on saturday success with no accident...

on sunday pun sama jugak...cuma kali ni i memang proud sangat dengan sofea....mula-mula ada la i ajak pegi toilet...tapi as usual tunggu punya tunggu takde...dia cakap k*nc*ng pegi kerja...than dalam 3.30pm tu i tengah lipat baju yang bertimbun...suddenly sofea cakap "mommy, sofea nak k*nc*ng"...i pun apa lagi terus melompat bawak dia...letak je kat toilet terus keluar...i was like happy gila and bangga sangat-sangat dengan sofea...sofea pun muka proud je...tak sangka anak mommy dah pandai...so on sunday pun succes with no accident...today dah cakap kat mama yang sofea dah pandai cakap bila dia nak pegi toilet...tak tau la camne progress hari ni...hopefully takde accident la...

so tu je lah progress terkini...i'm so proud of sofea...belum lagi anak lulus cemerlang dalam spm kan...memang the feeling is priceless la...mommy love sofea..nanti mommy buy big present for your birthday okay....muah muah muah...

okaylah dear...kali ni entry tanpa gambar...tak bawak memory card...talk to u later...bye

1 comment:

SyaNa said...

hahahaa..bleh plak k*nc*ng pegi keje ek
comel la awk ni :)